Skip to main content

Op de formatietafel ligt het nieuwste geniale plan van onze politici: de ‘asielcrisis’ uitroepen. Je leest het goed, beste lezers, er is een geniale mastermind opgestaan die heeft bedacht dat het de hoogste tijd is om het hele asielgebeuren om te toveren tot een crisis. Want ja, laten we eerlijk zijn, crisis is hip, crisis verkoopt, crisis is het nieuwste modeaccessoire in Den Haag.

Natuurlijk komt deze briljante ingeving niet zomaar uit de lucht vallen. Onze politici hebben weer eens een feitje uit hun hoge hoed getoverd om hun punt zwaarder te maken. En wat is dat feitje dan, hoor ik jullie vragen? Nou, beste lezers, het schijnt dat er dit jaar al 37.123 asielaanvragen zijn ingediend. Ja, je leest het goed, 37.123! Dat zijn er meer dan het aantal teleurstellingen dat wij elke dag in onze inbox ontvangen van mensen die hopen op een originele grap op hun verjaardag.

Dus, laten we de ‘asielcrisis’ uitroepen en allemaal in paniek raken. Paniekzaaien is tenslotte de beste oplossing voor elk probleem. Laten we allemaal de straat op gaan met borden waarop staat: “Geen asielzoekers meer, wij willen alleen maar Netflix en chill!” Want zeg nou zelf, wie heeft er nou echt zin om te integreren met mensen die wel weten hoe je met een mes en vork moet eten?

Dus beste politici, zet die ‘asielcrisis’ maar hoog op de agenda. Laten we onze grenzen sluiten en ons terugtrekken in ons eigen veilige, verzuurde bubble. Want wie heeft er nou vreemdelingen nodig als we al genoeg xenofobe politici hebben die ons land regeren?

Bron: GOOGLE NEWS – Plan op formatietafel: ‘Asielcrisis’ uitroepen om strengere maatregelen