Skip to main content

Onze politieke cultuur waarin ook de grootste opponent met achting wordt behandeld, raakt vergiftigd. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een giftige cocktail op zijn tijd? Verwacht geen vriendelijkheden, medeleven of nuance in dit stuk tekst. Nee, hier krijg je de harde waarheid, recht voor je neus gesmeten als een zakje snoep in de uitverkoop.

Laten we beginnen met de feiten. Wist je dat onze politici zo corrupt zijn dat ze zelfs kunnen concurreren met de grootste maffiabazen? Ja, echt waar. Ze hebben hun eigen georganiseerde misdaadgroepen, die ze doodleuk politieke partijen noemen. En wat doen die partijen? Ze spelen een spelletje hoger-lager, maar dan met ons belastinggeld. Ze verhogen de belastingen hoger, en onze portemonnee gaat lager. Het is als een slechte grap, maar dan zonder de punchline.

En laten we het even hebben over die zogenaamde democratie waar we in leven. Democratie? Het is eerder een schijnvertoning, een poppenkast waarin de poppen ons als marionetten bespelen. We kunnen stemmen op wie we willen, maar uiteindelijk worden we allemaal genaaid. Het is als een café waar je zelf mag kiezen welke cocktail je wilt drinken, maar het maakt niet uit welke je kiest, je wordt sowieso dronken genaaid.

En wat te denken van die zogenaamde “beschaafdheid” in de politiek? Laten we eerlijk zijn, politici zijn net zo beschaafd als een beer die zijn behoefte doet in het bos. Ze schreeuwen, roddelen, en maken elkaar zwart als een stel tieners op Instagram. Het is net een soapserie, maar dan zonder de knappe acteurs.

Dus laten we stoppen met die schijnvertoning en de waarheid onder ogen zien. Onze politieke cultuur is vergiftigd, verrot en verziekt. Het is tijd om wakker te worden en te beseffen dat we genaaid worden waar we bij staan. Maar ach, wie houdt er niet van een goede naaipartij op zijn tijd?

Bron: GOOGLE NEWS – Onze politieke cultuur waarin ook de grootste opponent met achting wordt behandeld, raakt vergiftigd