Skip to main content

Het is weer zover, de Kamer en minister Weerwind botsen weer eens over een belangrijke kwestie. Dit keer gaat het over het intrekken van de transgenderwet. Ja ja, laten we de minderheid in onze samenleving maar weer eens lekker in de steek laten. Lekker bezig, hoor.

Minister Weerwind lijkt het allemaal niet zo belangrijk te vinden dat transgender personen een wettelijke bescherming hebben. Ach, wat maakt het ook uit dat zij dagelijks geconfronteerd worden met discriminatie, geweld en onbegrip. Het is toch veel belangrijker dat de minister zijn zin krijgt, nietwaar? Wat een beschamende vertoning.

Het lijkt erop dat de minister liever zijn hoofd in het zand steekt dan daadwerkelijk op te komen voor gelijke rechten. Het is duidelijk dat de belangen van de transgender gemeenschap hem weinig kunnen schelen. Zo zie je maar weer, politici geven geen moer om de gewone burger, zolang ze maar in hun pluche stoel kunnen blijven zitten.

Laat minister Weerwind maar lekker ruziën in de Kamer, terwijl de rechten van transgender personen op het spel staan. Want tja, laten we vooral de belangrijke zaken in dit land negeren. Maar ach, wie heeft er eigenlijk wel baat bij gelijke rechten en respect voor iedereen, toch?

Wie had gedacht dat de politiek zo’n puinhoop kon zijn? En met puinhoop bedoelen we natuurlijk niet alleen het binnenhof, maar ook de manier waarop deze kwestie wordt aangepakt. Het wordt tijd dat er wat verandering komt in Den Haag. Laat die maar eens beginnen met een flinke dosis empathie en gezond verstand.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamer en minister Weerwind botsen over intrekken transgenderwet