Skip to main content

Maikel Zijlaard zorgt voor de verrassing van het jaar door als een onbekende nobody de proloog van de Ronde van Romandië te winnen. Alsof het niet genoeg was dat hij de overwinning opeiste, moest hij ook nog eens de spotlight stelen van de grote namen in de wielersport. Alsof Peter Sagan en Mathieu van der Poel niet al genoeg op hun bord hebben, moeten ze nu ook nog eens concurreren met een nobody als Zijlaard.

Het is alsof Zijlaard uit het niets kwam opduiken en even liet zien wat echte fietsvaardigheid is. Alsof hij al die jaren op de fiets heeft gezeten terwijl de rest van de wereld aan het slapen was. Het is natuurlijk belachelijk dat iemand als Zijlaard zomaar even de proloog van een World Tour-evenement kan winnen. Waar halen ze die gasten vandaan?

En laten we eerlijk zijn, als Zijlaard dit jaar de proloog van de Ronde van Romandië kan winnen, wie weet wat voor andere onbekende renners er nog rondlopen die ons allemaal kunnen verrassen. Misschien zit er wel een schoonmaker in een of ander dorpje in Frankrijk die de volgende Eddy Merckx blijkt te zijn. En dan kunnen we allemaal wel inpakken.

Maar goed, laten we hopen dat Zijlaard snel weer verdwijnt in de anonimiteit waar hij thuishoort, en ruimte maakt voor de echte sterren van de wielersport. En laten we hopen dat hij zijn 15 minutes of fame snel opgebruikt, zodat we allemaal weer verder kunnen met ons leven.

Bron: NU.NL – Maikel Zijlaard stunt met eerste World Tour-zege in proloog Ronde van Romandië