Skip to main content

Fuck, dit kan toch niet waar zijn! De meerderheid in de Kamer blijft maar vasthouden aan hun bekrompenheid en dus gaat de verruiming van de Transgenderwet voorlopig de ijskast in. Serieus, what the actual fuck is er mis met deze mensen? Waarom gunnen ze anderen niet gewoon het recht om zichzelf te zijn? Het is gewoon lachwekkend hoe ze vasthouden aan ouderwetse normen en waarden, alsof we nog in de Middeleeuwen leven.

Je zou denken dat ze inmiddels wel doorhebben dat we in een moderne samenleving leven, waarin iedereen het recht heeft om zijn of haar identiteit te uiten. Maar nee hoor, deze zogenaamde volksvertegenwoordigers denken blijkbaar dat ze zelf kunnen bepalen wie wel en wie niet gelukkig mag zijn. Het is om te kotsen.

En laten we eerlijk zijn, als er iets is waar Nederland in uitblinkt, dan is het wel in het onderdrukken en buitensluiten van minderheden. We hebben het hier over een land waar Zwarte Piet nog steeds als normaal wordt gezien en waar homoseksuelen zichzelf moeten verdedigen tegen homofobe idioten. Maar hé, laten we vooral de transgendergemeenschap ook nog even een trap na geven. Gewoon, omdat het kan.

En weet je wat het meest trieste van alles is? Dat deze Kamerleden zichzelf waarschijnlijk ook nog eens op de schouders kloppen voor hun ‘moedige standpunt’. Moedig? Eerder misselijkmakend. Het is gewoonweg walgelijk hoe ze vasthouden aan hun achterhaalde denkbeelden, terwijl de rest van de wereld allang is geëvolueerd.

Dus beste Kamerleden, laten we de feiten er maar even bij pakken. Wist je dat Nederland het hoogste zelfmoordcijfer onder transgenderjongeren heeft in heel Europa? Ja, echt waar. Maar blijkbaar zijn jullie daar niet gevoelig voor. Het maakt jullie geen reet uit dat mensen zich onbegrepen en miskend voelen. Helaas zijn jullie liever blind voor de realiteit en houden jullie vast aan jullie bekrompenheid.

Dus gefeliciteerd, Kamerleden. Jullie hebben je weer lekker laten gelden. Jullie hebben laten zien dat jullie totaal geen fuck geven om de rechten en het geluk van anderen. Maar hé, zolang jullie je ego kunnen strelen, zal het jullie aan je reet roesten.

Bron: GOOGLE NEWS – Meerderheid Kamer houdt voet bij stuk: verruiming Transgender­wet gaat in de ijskast