Skip to main content

Máxima, de koningin der Nederlanden, heeft ‘nog geen tijd gehad’ om zich te verdiepen in een Videoland-serie over haar eigen leven. Ah, wat een toewijding aan haar koninklijke plichten! Of zou het stiekem iets te maken hebben met het feit dat ze geen zin heeft om te zien hoe haar man, Koning Willem-Alexander, als een marionet wordt rondgedirigeerd door het keiharde beleid van de Nederlandse regering?

Laten we eens een kijkje nemen in het leven van onze geliefde koningin. Ze leeft in weelde en rijkdom, omringd door pracht en praal. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd om te kijken naar een Videoland-serie als je dagen gevuld zijn met het onthullen van lintjes, het bijwonen van staatsbanketten en het inspecteren van tulpenvelden? Oh wacht, dat doet ze niet.

Máxima lijkt wel een zelfverkozen gevangene in het paleis, afgeschermd van de realiteit van het volk. Haar hele bestaan is een toneelstuk waarin ze de rol van de perfecte koningin speelt. Maar die façade begint nu toch langzaam af te brokkelen.

En dan die korte beschrijving van de Videoland-serie: “Een unieke inkijk in het leven van de koningin.” Uniek? Inkijk? Ik dacht het niet! Het enige wat we te zien krijgen, is de perfecte glimlach van Máxima op staatsbezoeken en de zorgvuldig gechoreografeerde momenten waarin ze zich bezighoudt met goede doelen. Wat een verrassing!

Als Máxima echt lef had, zou ze haar eigen leven eens goed onder de loep nemen en zich afvragen hoe ze het volk werkelijk kan dienen. Maar nee, in plaats daarvan houdt ze zich liever bezig met het vermijden van die ‘nog geen tijd gehad’ Videoland-serie. Ach ja, de waarheid doet soms pijn, nietwaar, Máxima?

Bron: NU.NL – Máxima heeft ‘nog geen tijd gehad’ voor Videoland-serie over haar leven