Skip to main content

Ja, ik kan een direct en scherp stuk tekst in de stijl van RUMAG en GEEN STIJL schrijven van maximaal 272 woorden. Hier is het:

Nieuwe huurwet: de zoveelste bewijs dat de regering een collectieve herseninfarct heeft gehad. Serieus mensen, het is alsof ze bij het opstellen van deze wet hun verstand hebben verhuurd. En waarom? Omdat ze lekker willen experimenteren met de levens van gewone burgers, terwijl ze zelf in riante villa’s en gouden paleizen wonen. Het is zum kotzen.

De aarzelingen in de Kamer zijn natuurlijk gigantisch, want de politici ruiken de geur van het eigenbelang al van mijlenver aankomen. Ze weten maar al te goed dat deze nieuwe wet hen nog meer macht en privileges zal geven. Ze zitten al met natte dromen over het kunnen verhuren van hun derde huis aan een arme student voor duizend euro per maand. Nou, bedankt hé!

En laten we vooral niet vergeten dat deze wet alles op zijn kop zet. Huurders zullen straks gedwongen worden om een jaar lang met een hamer en spijkers op zak te lopen, omdat ze elk moment hun eigen deur kunnen repareren. Zogenaamd om kosten te besparen, maar eigenlijk gewoon om ze het leven zuur te maken.

En het feit dat deze wet nog niet eens is ingegaan, maar nu al voor chaos en verwarring zorgt, is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Het lijkt wel alsof de regering er een sadomasochistisch genoegen in schept om ons allemaal te zien lijden. Ik hoorde zelfs dat er in de nieuwe wet staat dat huurders verplicht zijn om hun buren elke dag een kopje suiker te brengen. Serieus, what the fuck?!

Maar ja, laten we eerlijk zijn… deze regering heeft al lang bewezen dat eerlijkheid niet hun sterkste punt is. Dus laten we ons maar vasthouden aan de enige zekerheid die we hebben: dat deze huurwet weer een perfect voorbeeld is van hoe de politiek het volk in de kont neukt, zonder ook maar een greintje glijmiddel.

Einde

Bron: GOOGLE NEWS – Nieuwe huurwet zet alles op zijn kop en juist daar­om zijn de aarzelingen in de Kamer groot