Skip to main content

Extern ingehuurde docenten voor scholen: de overpriced mislukking van ons onderwijssysteem. Dat we al weten dat het onderwijs in dit land een zooitje is, is geen nieuws. Maar wat wel nieuw is, is het schaamteloze gegeven dat die zogenaamde ‘professionals’ die van buitenaf worden ingevlogen om ons kroost iets bij te brengen, bijna twee keer zo duur zijn. Ja, je leest het goed, mensen. Onze kinderen worden letterlijk opgezadeld met een overdosis aan onderpresterende, overbetaalde docenten.

Het is werkelijk te belachelijk voor woorden. Alsof onze scholen niet genoeg onbekwame leraren in dienst hebben, gaan ze ook nog eens bakken met geld verspillen aan deze flitsende zogenaamde ‘experts’. Zeg maar dag tegen je zuurverdiende belastingcenten, want die verdwijnen als sneeuw voor de zon in de zakken van deze externe nietsnutten.

En laten we eerlijk zijn, wat kunnen ze eigenlijk? Op welk gebied excelleren zij? Het enige waar ze goed in zijn, is het verhogen van de schoolrekeningen. Want terwijl onze kinderen wegkwijnen in hun klaslokalen, zorgen deze geldwolven ervoor dat ze zichzelf kunnen onderhouden van dure merkkleding en luxueuze vakanties. En dit allemaal onder het mom van ‘kwaliteit’.

Maar laten we niet vergeten dat we hier te maken hebben met het onderwijs, de basis van onze samenleving. We zouden juist moeten investeren in capabele, gepassioneerde docenten die daadwerkelijk een verschil kunnen maken. In plaats daarvan worden we opgezadeld met incompetente idioten die meer interesse hebben in hun bankrekening dan in het welzijn van onze kinderen.

Dus laten we deze mislukte grap van ons onderwijssysteem even samenvatten: externe docenten die duurder zijn dan een Uber-taxi tijdens spitsuren, die geen bal kunnen, en die ons kroost het liefst zo snel mogelijk in de steek laten. Het is tijd om deze geldverslindende farce een halt toe te roepen. Want laten we eerlijk zijn, onze kinderen verdienen beter.

Bron: GOOGLE NEWS – Extern ingehuurde docenten voor scholen bijna twee keer zo duur