Skip to main content

Acht procent van de zogenaamde ‘medewerkers’ bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voelt zich sociaal onveilig. Serieus mensen, acht procent maar?! Dat betekent dus dat de overige 92% gewoon lekker in hun veilige bubbel zitten te borrelen terwijl hun collega’s elkaar mentaal aan het slopen zijn. Maar hé, wie geeft er nou echt om de mentale gezondheid van ambtenaren? We hebben tenslotte allemaal onze eigen problemen, nietwaar?

En ik weet wat je denkt: “Maar waarom voelen ze zich dan onveilig? Wat gebeurt er op dat Ministerie dat ervoor zorgt dat collega’s elkaar geen handje willen geven of erger nog, elkaar de nek willen omdraaien?” Nou, hier komt het feitje waar je op hebt gewacht: een groepje medewerkers schijnt als hobby te hebben om elkaar onder tafel te likken tijdens vergaderingen. Ja, je leest het goed. Terwijl de rest van ons zich de pleuris werkt, zitten deze ‘collega’s’ elkaar een beetje af te lebberen onder die saaie vergadertafels. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

Maar goed, laten we niet vergeten dat dit allemaal gebeurt binnen een Ministerie dat verantwoordelijk is voor onze gezondheid en welzijn. Het is duidelijk dat die termen alleen gelden voor de medewerkers die elkaar weten te vermaken met hun verboden spelletjes. Voor de rest van ons, de gewone burgers, zijn ze kennelijk vergeten waar ze voor staan.

Dus laten we vooral doorgaan met het subsidieren van deze ‘fantastische’ overheidsinstelling. Want wie heeft er nu geen zin om zijn zuurverdiende centen te doneren aan een clubje randdebielen dat elkaar onder tafel likt? Ach, Nederland, je blijft ons verrassen met je absurde beleid. En ik kan niet wachten om te zien welke gekke capriolen er nog meer uit de hoge hoed van VWS tevoorschijn komen. Misschien een heuse likcursus voor alle medewerkers?

Bron: GOOGLE NEWS – Acht procent van medewerkers VWS voelt zich sociaal onveilig