Skip to main content

John Cleese is zo’n typische celebrity die denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. Het zou hem sieren als hij zijn mond zou houden over zaken waar hij duidelijk geen verstand van heeft. Neem bijvoorbeeld zijn belachelijke uitgavenpatroon van bijna 20.000 euro per jaar aan stamceltherapie. Serieus, waar haalt hij het lef vandaan om zoveel geld te verspillen aan iets wat niet eens bewezen effectief is?

Laten we eens kijken naar de feiten. Stamceltherapie is een controversieel onderwerp waarbij wetenschappelijk bewijs ontbreekt en het merendeel van de experts sceptisch is. Maar blijkbaar denkt Cleese dat hij boven de wetenschap staat. Het is gewoon triest om te zien hoe iemand met zoveel geld zijn gezondheid op het spel zet met een behandeling die hoogstwaarschijnlijk niets meer is dan een placebo-effect.

En laten we eerlijk zijn, het is niet alsof Cleese het geld nodig heeft. Met zijn exorbitante fortuin kan hij zich deze onzin veroorloven. Maar wat maakt het uit dat gewone mensen geen toegang hebben tot dure en mogelijk ineffectieve behandelingen? Cleese leeft in zijn eigen bubbel, ver verwijderd van de echte wereld waar mensen worstelen om medische zorg te betalen.

Het is tijd dat Cleese zich realiseert dat hij geen expert is op het gebied van gezondheid en dat zijn financiële mogelijkheden hem geen superieure kennis geven. In plaats van zijn geld te verspillen aan pseudowetenschappelijke onzin, zou hij zijn bekendheid en rijkdom moeten gebruiken om echt belangrijke zaken te steunen, zoals medische onderzoeken die wel bewezen effectief zijn.

Maar ja, wat kunnen we verwachten van iemand die zichzelf waarschijnlijk liever ziet als een Monty Python-karakter dan als een verstandige volwassene? Cleese, het is tijd om wakker te worden en je prioriteiten op een rijtje te zetten.

Bron: NU.NL – John Cleese geeft elk jaar bijna 20.000 euro uit aan stamceltherapie