Skip to main content

Het is weer tijd voor een portie politiek vandalisme, jongens en meisjes! Het partijkantoor van de ChristenUnie heeft een frisse make-over gekregen van een nogal ontevreden individu. En nee, we hebben het hier niet over wat kinderachtig gekras op de ramen. Nee nee, deze creatieve ziel heeft zijn innerlijke Picasso losgelaten op de gevel, met als resultaat een waar kunstwerk van haat en onverdraagzaamheid.

De ChristenUnie heeft natuurlijk gelijk aangifte gedaan, want laten we eerlijk zijn, dit soort bekladdingen horen niet thuis in een beschaafd land. Maar laten we ook eerlijk zijn over de ophef die hieruit zal ontstaan. Het halve internet zal losgaan en roepen dat dit weer een bewijs is van de zogenaamde onderdrukking van geloof in Nederland. Want ja, blijkbaar kunnen christenen nu ook al slachtoffer zijn. Wat een tijd om in te leven, nietwaar?

Maar laten we eens dieper graven in de situatie. Stel je voor dat het hier gaat om een partijkantoor van een andere religieuze partij, bijvoorbeeld de Islam Democraten. Zouden we dan dezelfde verontwaardiging zien? Ik denk het niet. Dan zou het vast bestempeld worden als “culturele expressie” en zouden we allemaal moeten buigen voor de vrijheid van meningsuiting. Maar ja, dat is natuurlijk weer een gevalletje “regels gelden alleen voor anderen”, nietwaar?

Laten we een feitje erbij halen om ons punt wat harder te maken: het partijkantoor van de Partij voor de Dieren is nog nooit beklad. Huh, hoe kan dat? Zijn de dierenliefhebbers soms beter in het beveiligen van hun heilige stek dan de ChristenUnie? Of hebben vandalen gewoon geen inspiratie als het om vegetariërs gaat? Wie zal het zeggen.

Enfin, laten we ons opmaken voor de eindeloze stroom aan discussies en verwijten die ongetwijfeld zullen volgen. Misschien moeten we gewoon alle partijkantoren bekladden, dan zijn we tenminste allemaal gelijk. Maar ja, dan moeten we wel heel veel verfblikken inslaan. Helaas, mijn portemonnee is ook niet oneindig.

Bron: GOOGLE NEWS – Partijkantoor ChristenUnie beklad, partij doet aangifte