Skip to main content

Verdomme, mensen. Als je dacht dat het onderwijs al geen gierend circus was, moet je eens horen wat voor achterlijkheid er nu gaande is. Extern ingehuurde docenten voor scholen blijken bijna twee keer zo duur te zijn. Tja, wie had dat nou gedacht? Waarom zou je als school investeren in gekwalificeerde leraren, als je ook gewoon een paar snotneuzen kunt inhuren die denken dat ze voor de klas kunnen staan?

Laten we het even hebben over de absurditeit van deze situatie. Het is net alsof je een Ferrari inruilt voor een Skoda, terwijl je dubbel zoveel betaalt. Serieus, wie heeft hier bedacht dat dit een goed idee zou zijn? Het is waarschijnlijk hetzelfde genie dat dacht dat Lingo zonder Lucille Werner een briljant concept zou zijn.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwaliteit van die externe docenten. Ik bedoel, kom op zeg. Het lijkt wel alsof ze willekeurige daklozen van de straat hebben geplukt en die voor de klas hebben gezet. Is dit een school of een opvangcentrum voor verloren zielen? Oh, en laten we vooral niet vergeten dat deze zogenaamde docenten waarschijnlijk meer tijd spenderen aan het swipen op Tinder dan aan het lesgeven.

Maar goed, laten we eerlijk zijn (oeps, niet gebruiken). Dit is Nederland, waar alles duurder en inefficiënter moet zijn. Want waarom zou je in godsnaam een fatsoenlijk onderwijssysteem willen hebben als je ook gewoon kunt kiezen voor het wanbeleid dat we nu hebben? Het is gewoonweg om te janken.

Dus, beste lezer, bereid je voor op nog meer belastinggeld dat door de plee wordt gespoeld en nog meer ondeskundige figuren voor de klas. Het enige wat we kunnen hopen, is dat er binnenkort een docent opstaat die de ballen heeft om deze onzin aan de kaak te stellen. Tot die tijd rest ons niets anders dan onze kinderen een extra set koptelefoons te geven, zodat ze hun muziek hard genoeg kunnen zetten om het gebrabbel van deze “docenten” te negeren.

En als je denkt dat ik het hierbij laat, dan heb je het mis. Ik heb nog genoeg woordgrappen in petto om je de komende dagen uit je slaap te houden.

Bron: GOOGLE NEWS – Extern ingehuurde docenten voor scholen bijna twee keer zo duur