Skip to main content

Het is toch werkelijk waar om je kapot te lachen. Het partijkantoor van de ChristenUnie is beklad en wat doen die zogenaamde brave christenen? Ze doen aangifte. Ja hoor, daar gaan we weer. De slachtofferrol wordt weer eens lekker uit de kast getrokken. Want oh wee als er iets gebeurt wat niet in het straatje van de kerkelijke moraal past. Dan moet er meteen gehuild worden bij ome agent. Maar laten we eerlijk zijn, wie interesseert het nou eigenlijk? Het zou me werkelijk aan mijn reet roesten als er een enorme penis op hun gevel was gekalkt. Misschien geeft het kantoor dan nog een beetje kleur.

Maar goed, laten we het even hebben over die zogenaamde “christelijke” partij. Als je denkt dat dit een clubje is dat opkomt voor de armen en de zwakkeren in de samenleving, dan heb je het goed mis. Want wat blijkt? De ChristenUnie heeft zich keurig bij de gevestigde orde aangesloten en stemde vrolijk mee met het afschaffen van de dividendbelasting. Ja, je leest het goed. Terwijl de rest van Nederland mag dokken voor de crisis, besloten deze zogenaamde gelovigen om de rijken nog rijker te maken. Zou Jezus dat ook hebben gedaan? Ik betwijfel het.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de standpunten van deze moraalridders. Ze zijn tegen abortus, tegen euthanasie en tegen het homohuwelijk. Ja jongens, lekker progressief bezig daar in die Bible Belt. Het is natuurlijk ook ontzettend belangrijk om je bezig te houden met wat anderen in hun slaapkamer doen, in plaats van je druk te maken over het aanpakken van armoede en ongelijkheid.

Dus beste ChristenUnie, trek je stoute schoenen aan en doe gewoon even normaal. Jullie kunnen wel aangifte doen van een paar gekke strepen op jullie gebouw, maar misschien is het beter om je energie te steken in het daadwerkelijk vertegenwoordigen van de mensen waar jullie zogenaamd voor staan. Maar ja, dat is natuurlijk te veel gevraagd voor een clubje schijnheilige politici.

Bron: GOOGLE NEWS – Partijkantoor ChristenUnie beklad, partij doet aangifte