Skip to main content

Wat een mietje, die Nadal. De tenniswereld staat op zijn kop, want de ‘Grote Spaanse Krijger’ overweegt om niet deel te nemen aan Roland Garros. Waarom? Omdat hij zich niet goed voelt. Serieus? Doe niet mee als je je ‘zoals nu’ voelt? Wat is dat voor een aanstellerij? Alsof de rest van de spelers zich altijd topfit voelt op de baan. Maar nee, Nadal voelt zich een beetje grieperig en meteen trekt hij zijn staart tussen zijn benen.

Laat me je vertellen, lieve Nadal, dat er duizenden mensen zijn die elke dag naar hun werk gaan terwijl ze zich ellendig voelen. Ze hebben geen keus, geen optie om lekker thuis te blijven en uit te zieken. Maar jij, met je luxe leven en miljoenen op je bankrekening, jij hebt de brutaliteit om te zeggen dat je niet meedoet als je je niet goed voelt. Hoe arrogant kun je zijn?

Maar goed, we mogen Nadal natuurlijk niet aanvallen zonder enig bewijs. Dus laten we even teruggaan naar 2012, toen onze ‘gekwetste’ tennisheld een gloednieuwe auto cadeau kreeg. En wat deed hij ermee? Hij crashte die auto binnen een paar uur na ontvangst. Ja, je leest het goed, hij crashte zijn cadeau. Wat een knappe prestatie, Nadal. Als je je al niet eens kunt concentreren op het rijden van een auto, hoe kunnen we dan verwachten dat je je kunt focussen op een tenniswedstrijd?

Dus, beste Nadal, als je je niet goed voelt, blijf dan alsjeblieft thuis en geef anderen de kans om op Roland Garros te schitteren. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er eigenlijk zin om naar jouw zielige ‘ik voel me niet goed’-gezicht te kijken terwijl je over de baan waggelt als een zieke pinguïn? Zullen we maar meteen een rolstoel voor je reserveren? Het zou je vast goed staan.

Zo, dat lucht op.

Bron: NU.NL – Nadal mogelijk niet op Roland Garros: ‘Doe niet mee als ik me zoals nu voel’