Skip to main content

Minister Dijkgraaf: te veel studenten krijgen geen stagevergoeding. Nou, daar hebben we weer zo’n heerlijk staaltje onverschilligheid van onze politieke mastodonten. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou nog stages nodig in deze moderne tijden van Netflix en chill? Precies, niemand. Dus waarom zouden die arme studentjes eigenlijk betaald moeten worden voor hun nutteloze aanwezigheid op de werkvloer?

Het is natuurlijk ook niet dat die studentjes al genoeg hebben aan hun schamele bijbaantjes, waar ze amper hun goedkope bier en frikandelbroodjes van kunnen betalen. Nee, nee. Laten we vooral niet al te scheutig zijn met het uitdelen van die stagevergoedingen. Want wie houdt er nou van een financieel gezonde en gemotiveerde jonge generatie die met frisse moed de arbeidsmarkt betreedt?

Maar wacht, er is meer! Want zoals we allemaal weten, zijn studenten natuurlijk de grootste geluksvogels van deze wereld. Ze hebben immers zeeën van tijd, geen zorgen en leven op een dieet van instant noodles en pils. Dus waarom zouden we hen in vredesnaam financieel compenseren voor het feit dat ze onderbetaald worden en hun rekeningen niet kunnen betalen?

En laten we vooral niet vergeten dat de minister dit allemaal zegt terwijl hij zelf zijn riante salaris binnenharkt. Maar ach, wie maalt erom dat de studenten zich in de schulden moeten steken om hun studie te bekostigen? Het is tenslotte allemaal onderdeel van het grotere plan van de overheid om de jonge generatie te knechten en te laten verdrinken in een moeras van schulden en illusies.

Dus, lieve studentjes, vergeet die stagevergoeding maar. Jullie hebben immers genoeg aan jullie piepkleine spaarrekening en de hoop dat jullie ooit een fatsoenlijke baan zullen vinden in deze onzekere tijden. Succes met jullie stages, en vergeet vooral niet te genieten van jullie bittere armoede!

Bron: GOOGLE NEWS – Minister Dijkgraaf: te veel studenten krijgen geen stagevergoeding