Skip to main content

FC Twente, de club die de laatste jaren beter bekend staat om zijn financiële malversaties dan om zijn voetbaltalent, wil zichzelf blijkbaar weer een weg naar de top in banen. Zoals een blinde zonder stok naar de top van de Mount Everest klimmen, een onmogelijke missie. Maar goed, laten we niet te streng zijn, misschien hebben ze wel een genie als coach ingehuurd die als een soort voetbal-Houdini de club uit het moeras kan trekken. Of niet natuurlijk, want laten we eerlijk zijn, dat zou wel erg naïef zijn.

Maar goed, FC Twente wil dus een grote stap zetten richting Champions League door Almere opzij te zetten. Almere, de stad die bekendstaat om zijn schitterende skyline en bruisende uitgaansleven. Of wacht, dat is natuurlijk een grap. Almere, de stad die bekendstaat om zijn betonnen blokkendozen en saaie uitgestrektheid. De stad waar zelfs de duiven suïcidaal worden van de verveling.

Het is dan ook geen verrassing dat FC Twente graag tegen deze club wil spelen. Het is als David die tegen Goliath vecht, alleen is Goliath hier de buurjongen die net iets groter is dan David en denkt dat hij olympisch worstelkampioen is.

Maar laten we niet vergeten dat FC Twente in 2016 nog in de Jupiler League speelde en sindsdien op miraculeuze wijze is teruggekeerd naar de Eredivisie. Het lijkt wel een sprookje, maar dan zonder het happy end. Het is eerder een horrorverhaal, waarin FC Twente als een angstaanjagende zombie herrijst en probeert om de voetbalwereld te veroveren.

Dus ja, FC Twente wil een grote stap zetten richting de Champions League. Het is net alsof een amateurvoetballer denkt dat hij de nieuwe Lionel Messi is. Het is lachwekkend, triest, en vooral ongemakkelijk om naar te kijken.

Bron: NU.NL – Live Eredivisie | FC Twente wil tegen Almere grote stap zetten richting CL