Skip to main content

Vitesse wil clubman Van den Brom als nieuwe coach: ‘Willen wat positiefs melden’

Vitesse heeft blijkbaar het bordje ‘geen ervaring vereist’ buiten hangen. Want waarom zou je kiezen voor een coach met bewezen kwaliteiten als je ook gewoon een clubman kan aanstellen? Iemand die de gezelligheid van de kantine misschien wat beter kent dan de tactische kneepjes van het vak. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu echt behoefte aan een coach die weet wat hij doet?

Het lijkt erop dat Vitesse heeft besloten om het lot van de club in handen te leggen van iemand die net zo weinig kaas heeft gegeten van het coachen als de gemiddelde Nederlander van een gezonde levensstijl. Een clubman als coach is als een vegetariër die een slagerswinkel runt; het slaat gewoon nergens op.

En laten we vooral niet vergeten dat deze ‘positieve’ ontwikkeling komt in een tijd waarin de club al kampt met financiële problemen. Want ja, waarom zou je investeren in een competente coach die de club naar succes kan leiden, als je ook gewoon een clubman kan neerzetten die zijn taak net zo serieus neemt als een kip die over een zebrapad loopt?

Dus lieve Vitesse, we hopen dat jullie wel een flinke voorraad aspirientjes in huis hebben. Want met Van den Brom aan het roer gaat dat harde bonken op jullie hoofd nog wel even aanhouden.

Bron: NU.NL – Vitesse wil clubman Van den Brom als nieuwe coach: ‘Willen wat positiefs melden’