Skip to main content

Israël zit weer eens in de aanval modus. De Gazastrook wordt keihard aangepakt en er lijkt geen einde aan te komen. Als je dacht dat de Israëlische soldaten langzaam aan dementerend werden, dan heb je het helemaal mis. Ze blijven maar doorgaan met het bombarderen van hun Arabische buren. Niet alleen het gebied rondom Gaza is doelwit, ook Rafah is inmiddels in de gevarenzone terecht gekomen.

En wat doet de wereld? Die kijkt toe terwijl Israël haar gang gaat. Ja, er zijn een paar laffe reacties vanuit verschillende landen, maar op een effectieve manier het Israëlische regime aanpakken, ho maar. Het lijkt wel of de wereld bang is voor Israël. Bang dat ze tegen de grond gewerkt worden door de Joden. Nou, dan zijn ze goed bezig, want dat is precies wat er in Gaza gebeurt. Gebouwen worden platgebombardeerd, scholen liggen in puin en de levens van mensen worden verwoest.

Zelfs een Israëlische generaal waarschuwt dat Rafah niet aan de aanvallen zal ontkomen. Het is bijna grappig dat ze het zelfs van tevoren al aankondigen. Of is het juist zorgwekkend? Dat er op voorhand al duidelijk wordt gemaakt dat er nog meer vernietigd zal worden. Het lijkt erop dat Israël de Palestijnen liever ziet verdwijnen dan dat ze in vrede samenleven.

Maar ja, wie heeft er eigenlijk nog iets te zeggen in deze wereld? De Verenigde Naties misschien? Die kijken alleen maar toe terwijl er op grote schaal oorlogsmisdaden worden gepleegd. Het is tijd dat er écht wordt ingegrepen en dat Israël verantwoordelijk wordt gehouden voor haar daden. Want laten we eerlijk zijn, als we zo doorgaan, dan verandert het Midden-Oosten straks in één grote zandbak.

Bron: GOOGLE NEWS – Israël voert aanvallen Gaza op, generaal waarschuwt dat operatie in Rafah nabij is