Skip to main content

Ophokplicht voor pluimvee? Nou, goed nieuws voor alle scharrelkippen en legkippen met ambities, want jullie kunnen weer vrij rondparaderen in heel Nederland! Geen hokken meer, geen beperkingen, het is feest in vogelland! Vanaf nu kunnen de gevederde vriendjes weer genieten van de frisse lucht, het gras onder hun klauwen en de bewonderende blikken van voorbijgangers. Eindelijk kunnen ze hun eigen ‘Hen-pire’ oprichten en flaneren als ware diva’s in het dierenrijk.

Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou echt op die ophokplicht zitten wachten? Alsof het leven van een kip niet al ellendig genoeg is met al die eieren leggen en veren verliezen. Alsof ze niet al genoeg redenen hebben om hun snavels af te krabben van de stress. Het is alsof de overheid zegt: “Hey kippen, jullie mogen nu eindelijk weer genieten van jullie miserabele bestaan!”

En het wordt nog leuker. Want terwijl die arme pluizenbollen weer vrijuit kunnen kakelen, moeten wij mensen ons zorgen maken over een mogelijke vogelgriepuitbraak. Ja, je leest het goed. Terwijl die kuikentjes dansen in de zon, moeten wij vrezen voor onze gezondheid. Het is alsof de kippen ons stiekem uitlachen en denken: “Lekker puh, wij mogen lekker losgaan terwijl jullie bang moeten zijn voor een dodelijke ziekte.”

Dus laten we de kippen vooral de vrijheid geven om hun feestje te vieren. Laat ze maar rennen, vliegen en fladderen alsof hun leven ervan afhangt. Nou ja, eigenlijk hangt het ook van hun leven af. Maar wie maakt zich daar nou druk om? Zolang wij maar eieren kunnen bakken voor ons ontbijt, toch?

Dus geniet ervan, kippen. Jullie hebben gewonnen. Maar onthoud, de volgende keer dat wij kippenboutjes op ons bord hebben liggen, is het maar een kleine troost te weten dat jullie een tijdje hebben mogen genieten van jullie vrijheid.

Bron: GOOGLE NEWS – Ophokplicht voor pluimvee vervalt in heel Nederland