Skip to main content

Zo, daar hebben we weer zo’n typisch staaltje van de o-zo objectieve en onafhankelijke Ajax-coach Van ’t Schip. Hij steunt natuurlijk zijn lievelingetje, aanvoerder Bergwijn, nadat die weer eens een rode kaart cadeau kreeg. Maar wacht even, had Van ’t Schip rood echt niet verwacht? Goh, wat een verrassing! Laten we even terugspoelen naar de feiten, mensen.

Laten we beginnen met het feit dat Bergwijn al zoveel rode kaarten heeft verzameld dat hij inmiddels een eigen voetbalkaartenspel kan uitbrengen. Maar nee, Van ’t Schip had rood echt niet zien aankomen. Nou, ik wel hoor. Ik zat gewoon lekker op de bank met mijn zak chips, wachtend op het moment dat Bergwijn weer eens zijn zelfbeheersing verloor. En ja hoor, daar ging hij weer. Maar hey, wie ben ik om te oordelen? Laten we vooral geloven in de wonderbaarlijke onschuld van onze lieve aanvoerder.

En laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk ook moeilijk om je frustraties onder controle te houden als je constant in de schaduw staat van PSV. Die club waar ze wél weten wat winnen is. Maar goed, laten we vooral medelijden hebben met Bergwijn. Het moet niet makkelijk zijn om te weten dat je nooit echt de beste zult zijn. Maar hé, minstens hebben we onze Ajax-coach Van ’t Schip die als een vaderfiguur klaarstaat om zijn talentloze zoon te verdedigen.

Dus laten we Bergwijn vooral blijven knuffelen en het feit negeren dat hij geen enkel zelfbeheersings-gen bezit. Het enige wat we kunnen hopen is dat Van ’t Schip zijn carrière als coach snel opgeeft, zodat we van dit soort belachelijke steunbetuigingen verlost zijn. Maar ja, zoals ze zeggen, hoop doet leven.

Bron: NU.NL – Ajax-coach Van ’t Schip steunt aanvoerder Bergwijn: ‘Had rood echt niet verwacht’