Skip to main content

Minister Dijkgraaf, oftewel de meester van onwetendheid en minachting, heeft weer eens zijn idiote mening geuit. Hij beweert dat er te veel studenten zijn die geen stagevergoeding krijgen. Nou, laten we eerlijk zijn (ja, we gebruiken dat verboden zinnetje gewoon): wie denkt deze arrogante zakkenwasser wel niet dat hij is? Alsof studenten recht hebben op geld voor een simpel schaduwspel als een stage. Stelletje prinsesjes!

Maar goed, Dijkgraaf lijkt te vergeten dat een stage een leerervaring is, geen winstgevende onderneming. Het is bedoeld om je kennis en vaardigheden te vergroten, niet om je portemonnee te spekken. Maar nee hoor, onze gewaardeerde minister heeft natuurlijk een glazen bol waarin hij ziet dat studenten straks collectief aan de bedelstaf raken door het gebrek aan stagevergoeding.

Het zou toch wat zijn als studenten opeens ook betaald zouden moeten worden voor het drinken van bier en het uitstellen van hun deadlines. Misschien moeten we dan ook maar een salaris eisen voor het bijwonen van saaie hoorcolleges en het nuttigen van goedkope instantnoedels. Waarom niet meteen een nationaal studentenbasisinkomen? Oh wacht, dat hebben we al, het heet studiefinanciering.

Maar laten we niet vergeten dat er genoeg studenten zijn die wél een stagevergoeding krijgen. Stiekem zijn zij gewoon de slimste en leukste mensen op deze planeet. Want laten we eerlijk zijn (daar is-ie weer): wie wil er nu niet betaald krijgen om de hele dag koffie te halen en Excel-sheets in te vullen? Het is de droombaan van elke aspirant-slavendrijver. En die studenten, die hebben gewoon geluk. Punt uit.

Dus Minister Dijkgraaf, hierbij een vriendelijk verzoek: hou alsjeblieft je mond en richt je op zaken die er écht toe doen. Laten we hopen dat je binnenkort een stage vindt waarin je één dag geen onzin uitkraamt. Misschien kun je dan eindelijk iets nuttigs leren.

Bron: GOOGLE NEWS – Minister Dijkgraaf: te veel studenten krijgen geen stagevergoeding