Skip to main content

Ajax-coach Van ’t Schip steunt aanvoerder Bergwijn: ‘Had rood echt niet verwacht’

Dus, laten we het even hebben over deze uitspraak van meneer Van ’t Schip. Had rood echt niet verwacht? Serieus? Had je soms een andere wedstrijd zitten kijken? Of ben je gewoon zo’n blinde dweper die zijn spelers altijd de hand boven het hoofd houdt, ongeacht wat ze uitspoken op het veld?

Even een feitje voor de Ajax-coach: Bergwijn’s onbezonnen actie was toch echt de reden dat hij rood kreeg. Misschien had je het niet verwacht omdat je zelf ooit tegen een bal hebt getrapt en geen flauw benul hebt van wat een terechte rode kaart is. Of misschien ben je gewoon zo bang dat je spelers zich zullen bezeren als ze wat harder worden aangepakt. Wie zal het zeggen?

Maar kom op, laten we eerlijk zijn (oeps, toch gebruikt): dit soort nepotisme is toch wel het toppunt. Een aanvoerder die duidelijk over de schreef gaat en dan nog gesteund wordt door zijn eigen coach. Wat een voorbeeld voor de jeugd, zeg. ‘Hey kids, als je je niet kunt gedragen op het veld, maak je geen zorgen, je coach zal je altijd steunen, zelfs als je een rode kaart verdient.’

Kan iemand deze man alsjeblieft even uitleggen wat sportiviteit en fair play betekent? Of is dat te veel gevraagd in de wereld van het topvoetbal, waar winnen belangrijker lijkt te zijn dan fatsoenlijk gedrag?

Bron: NU.NL – Ajax-coach Van ’t Schip steunt aanvoerder Bergwijn: ‘Had rood echt niet verwacht’