Skip to main content

Wat een gedoe weer bij Vitesse. Ruzies en wurgcontracten lijken de reddingsoperatie van de club flink te vertragen. Maar laten we eerlijk zijn, wie had er ook verwacht dat er bij zo’n zieltogende club als Vitesse iets soepel zou verlopen?

De eigenaar van de club, de heer Jordania, lijkt zijn eigen speeltje niet zomaar uit handen te willen geven. En wie kan het hem kwalijk nemen? Het is niet alsof hij ooit ergens anders succes heeft gehad. Maar blijkbaar is het voor hem moeilijk om afscheid te nemen van zijn grootste prestatie.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wurgcontracten die de boel flink vertragen. Het lijkt erop dat de club in zo’n verstikkende situatie is beland, dat zelfs Hans Klok er jaloers op zou zijn. Maar goed, wat verwacht je dan ook van een club die zijn hele bestaan lang al in de schaduw van de grote broer uit Amsterdam staat?

Het is gewoon dieptriest om te zien hoe een club als Vitesse zó afhankelijk is van anderen, dat ze zelfs een reddingsoperatie niet zonder problemen kunnen doorlopen. Misschien moeten ze zich maar gewoon bij de amateurs aansluiten, daar kunnen ze tenminste nog ergens kampioen in worden.

Bron: NU.NL – NU+ | Ruzies en wurgcontract vertragen reddingsoperatie Vitesse: ‘Heel zorgelijk’