Skip to main content

Twente-coach Oosting, oftewel de onbetwiste koning van de middelmaat, wist weer eens zijn ware kleuren te tonen. Terwijl Feyenoord hun legendarische clublied zongen, met vuur en passie in hun harten, kon Oosting niets anders dan lachen. Maar laten we eerlijk zijn, wat verwacht je ook van iemand die traint bij een club die nog geen deuk in een pakje boter kan slaan?

Het is duidelijk dat Oosting het woord ‘ambitie’ net zo goed kan spellen als een kleuter die zijn eerste ABC-boekje openslaat. Maar ach, wie heeft er ook ambitie nodig als je coach bent bij FC Twente? Een club die de laatste jaren niet alleen op het veld faalt, maar ook in het aantrekken van fatsoenlijk talent. Het lijkt erop dat ze alle spelers aannemen die niet goed genoeg zijn voor een gemiddelde amateurclub.

En laten we het dan ook nog even hebben over Oosting’s reactie: “Maar ik doe niet aan geruchten.” Wat een verrassing! Want laten we eerlijk zijn, wie zou er überhaupt geruchten verspreiden over een coach die de kunst van het verliezen tot een ware passie heeft verheven? Als er al geruchten zijn, dan zijn het hoogstwaarschijnlijk geruchten over hoeveel bananen Oosting kan schillen in een minuut. Het enige waar hij goed in is, is het trainen van teleurstelling en het onderwijzen van spelers in de kunst van het opgeven.

Dus laten we vooral niet vergeten om onze handen dicht te knijpen dat we niet gezegend zijn met Oosting als onze coach. Laten we hopen dat hij snel verdwijnt uit de voetbalwereld en zijn roeping vindt als clown in het circus. Want met zijn lachwekkende prestaties en gebrek aan professionaliteit, hoort hij thuis in een wereld waar dromen en ambities slechts fantasieën zijn.

Bron: NU.NL – Twente-coach Oosting lacht om Feyenoord-lied: ‘Maar ik doe niet aan geruchten’