Skip to main content

Ophokplicht voor pluimvee vervalt in heel Nederland. Serieus? Alsof we er nog niet genoeg van hebben, die kippen die als een stel ontsnapte gevangenen door de straten rennen. Alsof het niet erg genoeg is dat we nu al bijna struikelen over de duizenden fietsers die denken dat ze boven de wet staan. Nee, laten we vooral ook nog eens de kippen vrijlaten. Want waarom zouden we ons druk maken om gezondheid en veiligheid, toch?

Laten we even teruggaan naar de basis. We hebben dus een ‘ophokplicht’ gehad. Klinkt alsof die kippen lekker op een zomerse dag in hun luxe villa zitten, met een martini in hun klauwtjes. Maar nee, we hebben het hier over kippen die als sardientjes in een blikje worden gepropt. Kippen die amper genoeg ruimte hebben om te ademen, laat staan om fatsoenlijk te kunnen scharrelen. Maar ja, wie geeft er nu om het welzijn van de arme gevleugelde beestjes, toch?

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet elke ochtend wakker worden met het geluid van honderden kakelende kippen? Het is net als een goedkoop festival dat 24/7 doorgaat. Oh, en de geur! De onmiskenbare aroma van uitwerpselen in de ochtend, daar kan geen parfum tegenop.

Maar goed, nu mogen ze dus weer los. Het platteland zal nooit meer hetzelfde zijn. Voorheen konden we nog een wandeling maken zonder een regen van vogelpoep te trotseren, maar die tijd is voorbij. Bereid je voor op een nieuw soort stadsjungle, waarin je niet alleen moet uitkijken voor fietsers, maar ook voor rondvliegende kippen.

Dus, bedankt Nederland. Bedankt dat jullie ervoor hebben gezorgd dat we nu nog meer moeten oppassen voor een stel op hol geslagen kippen. Hopelijk hebben jullie genoten van jullie vrijheid, terwijl wij hier opgescheept zitten met een nieuwe ongemakkelijke realiteit.

Bron: GOOGLE NEWS – Ophokplicht voor pluimvee vervalt in heel Nederland