Skip to main content

Parlementaire enquête corona, we gaan er nog meer van genieten dan van een aarskramp na een avondje Mexicaans eten. Jawel mensen, het duurt maar liefst tweeënhalf jaar voordat we enig inzicht krijgen in dit hele coronagebeuren. Alsof we niet genoeg ellende hebben gehad in 2020, wordt er nu nog een schepje bovenop gedaan. Wat een feest!

En laten we eerlijk zijn, de timing is werkelijk briljant. Net wanneer we denken dat we langzaamaan uit deze nachtmerrie ontwaken, worden we herinnerd aan de incompetente bende die ons heeft geleid. Want laten we niet vergeten, dit hele circus was niet nodig geweest als er adequaat was gereageerd. Maar nee hoor, liever schuiven we de verantwoordelijkheid af naar een commissie die er jaren over doet om tot een conclusie te komen waar we allang op zitten te wachten.

En wat gaan we krijgen tijdens die tweeënhalf jaar? Een hoop bureaucratisch geneuzel, vage antwoorden en politieke spelletjes. Maar ach, wat maakt het ook uit. Ondertussen kunnen we genieten van de woorden van onze geliefde minister-president, die ons keer op keer geruststelt met zijn onsamenhangende betogen en gebrek aan daadkracht.

Maar wacht, er is meer! Want wat we natuurlijk ook nodig hebben tijdens deze ellendige periode, is een flinke dosis humor. Daarom hebben ze besloten om een feitje in te bouwen. En wat voor een feitje! Schijnt dat er tijdens de lockdown maar liefst 40% meer mensen zijn begonnen met het sparen van wc-rollen. Ja, je hoort het goed. Blijkbaar waren we massaal bang dat ons kontje te weinig comfort zou krijgen tijdens de pandemie. Want ja, als de wereld vergaat, moeten we natuurlijk wel schoon achterwerk hebben. Hilarisch, toch?

Dus daar gaan we, beste lezers. Bereid je voor op nog minstens tweeënhalf jaar van frustratie, onduidelijkheid en ongeïnspireerd leiderschap. Maar hé, wie heeft er nou behoefte aan helderheid en doortastendheid als we in plaats daarvan kunnen genieten van deze prachtige parlementaire tragikomedie? Ik kan niet wachten.

Bron: GOOGLE NEWS – Parlementaire enquête corona gaat tweeënhalf jaar duren