Skip to main content

Billie Eilish, het tieneridool van de muziekindustrie, had zogenaamd geen vrienden omdat ze mysterieus wilde blijven. Maar laten we eerlijk zijn, wie gelooft dat nou? Als je eruitziet als een zwartgeverfde zebra die net een giftige spin heeft ingeslikt, is het niet zo gek dat mensen geen zin hebben om zich in jouw duistere wereldje te begeven.

Met haar fluisterende deuntjes en depressieve teksten, lijkt het erop alsof Billie Eilish haar doelgroep wil laten denken dat het cool is om een emo te zijn. Maar laten we niet vergeten dat echte kunstenaars met hun muziek gevoelens willen oproepen, niet de volgende generatie willen transformeren tot een bende depressieve zombies die zich hullen in oversized hoodies.

Misschien is het wel een slimme zet van Billie om geen vrienden te hebben. Op deze manier kan ze haar publiek wijsmaken dat ze een mysterieus figuur is. Maar laten we eerlijk zijn, je kunt niet mysterieus zijn als je elke dag je leven tentoonstelt op sociale media. Met haar constante aandachtsgeilheid laat Billie zien dat ze eerder een aandachtsmutant is dan een mysterieus talent.

Maar laten we het even over haar uiterlijk hebben. Billie Eilish ziet eruit alsof ze rechtstreeks is weggelopen uit een aflevering van The Walking Dead. Het lijkt wel alsof ze elke ochtend een pot verf over haar gezicht gooit en hoopt dat het er artistiek uitziet. Nou, Billie, ik heb nieuws voor je: je ziet eruit als een mislukt sciencefictionexperiment.

En dan haar muziek. Ik vraag me af of ze überhaupt weet wat een melodie is. Haar nummers lijken eerder op het geluid van een koe die in een blender wordt gegooid. Het feit dat ze hiermee wereldwijd succes heeft behaald, bewijst maar weer dat smaak tegenwoordig ver te zoeken is.

Dus laten we eerlijk zijn, Billie Eilish is het schoolvoorbeeld van een overschatte artiest. Haar mysterieus imago is niets meer dan een marketingtruc om haar bizar uiterlijk en monotone muziek te maskeren. Laten we hopen dat ze snel verdwijnt in de vergetelheid, net zoals haar zogenaamde “vriendschapsloze” periode.

Bron: NU.NL – Billie Eilish had geen vrienden omdat ze mysterieus wilde blijven