Skip to main content

Loes Gunnewijk stopt na acht jaar als bondscoach van Nederlandse wielrensters. Eindelijk goed nieuws voor de Nederlandse fietsers, want onder haar leiding hebben ze jarenlang als een stel kippen zonder kop over de wegen gereden. Met alle respect voor de prestaties van de dames, maar laten we eerlijk zijn, het was tijd voor een frisse wind in de Nederlandse wielrennerswereld. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, dan kun je niet ontkennen dat de Nederlandse wielrensters ondermaats hebben gepresteerd. Met Loes aan het roer was het alsof we een stel goudvissen hadden getraind om een marathon te lopen.

Met al die energiedrankjes en proteïneshakes hadden we gehoopt dat ze een tandje bij zouden zetten, maar nee hoor, ze bleven achter in het peloton sukkelen als een stel bejaarden op een elektrische fiets. Het werd de hoogste tijd dat Loes het stuur uit handen gaf, want de Nederlandse wielrensters konden wel een beetje sturing gebruiken. Misschien dat de volgende bondscoach ze kan leren dat ze niet naar de vogeltjes moeten fluiten tijdens een wedstrijd, en dat ze die telefoon maar beter kunnen laten liggen als ze kilometers vreten.

Dus, laten we hopen dat de volgende bondscoach een beetje pit in die meiden weet te krijgen. Want eerlijk gezegd, het niveau van onze wielrensters is momenteel ongeveer zo hoog als de bandenspanning van een lekke fietsband. Hopelijk gaat er binnenkort iemand opstaan die ze een schop onder hun achterwerk geeft en ze eens laat zien hoe het wél moet.

Bron: NU.NL – Loes Gunnewijk stopt na acht jaar als bondscoach van Nederlandse wielrensters