Skip to main content

PSV, de club die bekend staat om haar schaamteloze keuzes op het gebied van spelers, heeft weer eens bewezen dat ze totaal geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Alsof het lot zelf een grap wilde uithalen, begint PSV met niemand minder dan Mauro Júnior aan het officieuze kampioensduel met Heerenveen. Ja, je hoort het goed, mensen. Mauro Júnior, de speler die zo onzichtbaar is dat hij zelfs onder een camouflagepak nog opvalt.

Het is alsof PSV opzettelijk een middelmatige speler naar voren schuift, gewoon om ons te laten zien hoe diep ze gezakt zijn. Als we kijken naar de feiten, en laten we eerlijk zijn, dat is toch het enige waar PSV echt in uitblinkt, dan is het duidelijk dat Mauro Júnior een treffend voorbeeld is van hun dramatische spelersbeleid. Deze jongeman heeft namelijk precies één doelpunt gemaakt in de afgelopen 58 wedstrijden. Ja, je leest het goed. Eén miezerig doelpuntje. Een bejaarde oma in een rollatorrace heeft nog meer kans om als eerste over de finish te komen.

Maar goed, laten we vooral niet vergeten dat PSV al jarenlang de kunst van het falen tot in de puntjes beheerst. Ze hebben een talent om spelers aan te trekken die zelfs een slak het gevoel zouden geven dat ze te langzaam zijn. En nu hebben ze dus besloten om Mauro Júnior in de basis te zetten tegen Heerenveen. Het is alsof ze willen dat we ons afvragen of ze überhaupt nog serieus genomen willen worden.

Dus laten we het samenvatten: PSV begint met Mauro Júnior aan een kampioensduel waarin ze waarschijnlijk net zo succesvol zullen zijn als een vliegtuig zonder vleugels. Maar ach, wie houdt er eigenlijk nog van winnen als je ook kunt genieten van een goede dosis zelfspot?

Bron: NU.NL – PSV begint met Mauro Júnior aan officieus kampioensduel met Heerenveen