Skip to main content

Voormalig SP-leider Lilian Marijnissen, bekend van haar altijd betrokken blik en gevoel voor dramatiek, heeft groot nieuws! Ze is zwanger van haar eerste kind. Ja, je leest het goed. De vrouw die jarenlang op de barricades heeft gestaan om de wereld te verbeteren, gaat nu haar eigen nestje bevuilen. Het lijkt wel alsof ze de socialisten verlaat om haar eigen kleine kapitalist op te voeden. Dat is pas een ommezwaai waar zelfs Alexander Pechtold jaloers op kan zijn.

Want laten we eerlijk zijn, Lilian Marijnissen, de troonopvolgster van vader Jan, was toch altijd een beetje de ongekroonde koningin van de linkse politiek. Maar nu blijkt dat ze naast het verkondigen van haar politieke idealen ook wat anders heeft gedaan wat blijkbaar óók tot de taken van een socialist behoort. Namelijk, het verwekken van een nageslacht. Want wie had dat gedacht? Een SP’er die de daad bij het woord voegt. Het lijkt wel een contradictio in terminis.

Maar goed, laten we hopen dat Lilian’s kind net zo’n scherpe tong heeft als zijzelf. Wie weet kan het een bloeiende carrière in de politiek tegemoet gaan. Of misschien wordt het wel een groot cabaretier. Een kind van Lilian Marijnissen en dus automatisch erfelijk belast met links gedachtegoed, heeft immers genoeg materiaal om grappen over te maken. Of nee, wacht, grapjes maken over links is niet politiek correct. Sorry, Lilian. We hebben al genoeg te maken met censuur en zelfcensuur in dit land. We moeten de SP toch op de één of andere manier in stand houden.

Dus gefeliciteerd Lilian! We hopen dat je kind net zo vastberaden is als jij in het bevorderen van gelijkheid en solidariteit. En dat het vooral geen VVD-stemmer wordt, want anders heb je als ouder toch ergens gefaald.

Bron: NU.NL – Voormalig SP-leider Lilian Marijnissen zwanger van eerste kind