Skip to main content

Nieuwe ‘Trêveszaal’ in de maak bij ministerie BZK. Serieus? Serieus! Alsof het nog niet genoeg was dat onze belastingcenten worden verspild aan nutteloze ambtelijke molens, besluit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doodleuk om een nieuwe ‘Trêveszaal’ te creëren. Oh ja, laten we vooral een zaal bouwen waar politici kunnen doen alsof ze vredig samenkomen, terwijl ze eigenlijk alleen maar achterbakse spelletjes spelen en elkaar keihard besodemieteren. Nou, bedankt hoor.

Zo’n zaal is toch zeker het laatste waar we behoefte aan hebben. We weten allemaal dat politici beter zijn in het uitdelen van messen in elkaars rug dan in het bereiken van een daadwerkelijke wapenstilstand. Maar goed, laten we vooral de schijn hoog houden. Want ja, als er iets is waar politici goed in zijn, is het wel toneelspelen. En daar hebben ze blijkbaar een hele fucking zaal voor nodig.

En laten we vooral niet vergeten dat dit allemaal gebeurt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Koninkrijksrelaties? Serieus? Volgens mij hebben we niet eens een koninkrijk meer. Maar goed, wie ben ik om te oordelen? Ik ben gewoon een simpele ziel die zijn belastingcenten ziet verdwijnen in een bodemloze put.

Dus daar heb je het, mensen. Terwijl de gewone burger worstelt met hoge zorgkosten, belachelijk hoge huurprijzen en een compleet gebrek aan perspectief, besluit het ministerie van BZK om een nieuwe ‘Trêveszaal’ te bouwen. Want laten we vooral de prioriteiten op een rijtje zetten. Woekerpolissen? Ach, dat komt morgen wel. Huisvesting voor daklozen? We zijn ermee bezig. Maar eerst even een nieuwe zaal bouwen waar politici elkaar nog beter kunnen besodemieteren.

En dan te bedenken dat de oorspronkelijke ‘Trêveszaal’ gebouwd is tijdens de Gouden Eeuw. Tja, blijkbaar zijn we als land nog steeds niet uit die tijd losgekomen.

Bron: GOOGLE NEWS – Nieuwe ‘Trêveszaal’ in de maak bij ministerie BZK