Skip to main content

Voormalig SP-leider Lilian Marijnissen zwanger van eerste kind. Ja, je leest het goed. Een politicus die zelf nog nooit een fatsoenlijke baan heeft gehad, gaat nu ineens het moederschap ontdekken. Alsof de politiek al niet genoeg schade heeft aangericht, moet ze nu ook nog een kind opvoeden. Wat gaat er in hemelsnaam gebeuren als deze baby straks ’s avonds om half 10 nog niet wil slapen? Nog meer nachtelijke debatten in de Tweede Kamer zeker?

En laten we eerlijk zijn, het is niet alsof de SP ooit iets heeft betekend in de Nederlandse politiek. Ze zitten al jarenlang in de oppositie en bereiken geen ene moer. Dus wat heeft Marijnissen nou werkelijk bereikt in haar politieke carrière? Helemaal niets. En nu wil ze ons wijsmaken dat ze het wel voor elkaar gaat krijgen om een kind op te voeden? Please.

Maar goed, laten we haar het voordeel van de twijfel geven. Misschien wordt haar kind wel een briljante politicus. Eentje die wél iets voor elkaar krijgt in Den Haag. Dan kan het niet anders dan dat de kleine spruit opgroeit tot een ware politieke SP-er; Socialistische Poepchinees.

Dus gefeliciteerd, Lilian. De Nederlandse politiek heeft er weer een toekomstige mislukking bij. Hopelijk weet je net zo goed om te gaan met je kind als dat je omgaat met je politieke carrière.

Bron: NU.NL – Voormalig SP-leider Lilian Marijnissen zwanger van eerste kind