Skip to main content

Go Ahead Eagles coach Hake heeft het helemaal gehad met de VAR en dat is volkomen begrijpelijk. Als je op een krukje staat tijdens een wedstrijd en je ziet beter wat er gaande is op het veld dan een VAR-medewerker die achter een scherm zit, dan weet je dat het hele systeem faalt. Het lijkt erop dat de VAR meer moeite heeft om wakker te blijven dan een student die nog in de collegebanken zit.

Maar laten we eerlijk zijn, het probleem is niet alleen dat de VAR in slaap sukkelt, maar ook dat hij gewoon niet weet wat hij moet doen. Net als een vijfjarige die zichzelf heeft uitgenodigd voor een zakelijke vergadering, hebben ze geen idee wat er gaande is en wat hun rol precies inhoudt. Helaas is de VAR geen kind, maar een stel incompetente mensen die zich voordoen als voetbal experts.

Het wordt tijd dat we afscheid nemen van dit nutteloze systeem en terugkeren naar de basis. Laten we teruggaan naar de tijd waarin de scheidsrechter de koning was en zijn beslissingen het laatste woord hadden. Laten we teruggaan naar de tijd waarin de grensrechter een witte vlag had en niet bang was om hem omhoog te houden. Laten we teruggaan naar de tijd waarin we nog écht voetbal speelden.

Misschien lijkt dit allemaal wat overdreven, maar laten we even kijken naar het feit dat de VAR maar liefst 6 minuten nodig had om een penalty te geven aan PSV. 6 MINUTEN! In die tijd kan ik een hele maaltijd koken, mijn was doen en een dutje doen. Het is ronduit belachelijk dat we ons laten leiden door dit onzinnige systeem. Dus laten we de VAR verbannen naar het land van de elfjes en teruggaan naar het voetbal dat we kennen en waar we van houden.

Bron: NU.NL – Go Ahead-coach Hake niet blij met VAR: ‘Blijkbaar moeite om wakker te blijven’