Skip to main content

Suikertaks op zuivel, frisdrank en sapjes, Kamer gaat kiezen uit vijf opties. Wat een briljant idee! Eindelijk neemt onze immer intelligente Kamer de leiding in het betuttelen van de bevolking. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou werkelijk recht op zelfbeschikking over zijn eigen voedingskeuzes? Juist, niemand!

Maar laten we het vooral over die suikertaks hebben. Want waarom zouden we alleen maar frisdrank en sapjes belasten? Zuivel is natuurlijk ook de duivel, nietwaar? De Kamer gaat ons verwennen met maar liefst vijf opties om uit te kiezen. Alsof we al niet genoeg keuzestress hebben in ons leven, moeten we nu ook nog nadenken over welke suikertaks we willen. Als het aan mij ligt, voeren we gewoon alle vijf de opties in. Want waarom niet? Meer belasting, meer betutteling, wie wil dat nou niet?

Maar laten we vooral niet vergeten dat deze hele suikertaks gebaseerd is op één feit. Ja, één feit! Namelijk het feit dat suiker slecht voor je is. Wie had dat gedacht? Dat we al die tijd maar klakkeloos suiker naar binnen werkten, zonder ook maar enige twijfel te hebben over de gezondheidsrisico’s. Gelukkig hebben we onze Kamerleden die ons keer op keer laten zien dat ze echt om ons geven. Met hun eindeloze bemoeizucht en jaloersheid op onze vrije keuzes.

Dus laten we vooral niet vergeten om te juichen voor deze suikertaks. Het is immers precies wat we nodig hebben in dit land. Nog meer belasting, nog meer betutteling, nog meer inperking van onze vrijheid. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu zelf kunnen beslissen wat hij eet en drinkt? Wat een waanzin!

En laten we vooral niet vergeten dat deze hele suikertaks eigenlijk één grote suikerglazuurlaag is om de aandacht af te leiden van de échte problemen in ons land. Maar hé, zolang we onze frisdrank en sapjes maar duurder kunnen maken, is alles helemaal goed. Proost!

Bron: GOOGLE NEWS – Suikertaks op zuivel, frisdrank en sapjes, Kamer gaat kiezen uit vijf opties