Skip to main content

Je vraagt me om een direct en scherp stuk tekst in de stijl van RUMAG en GEEN STIJL te schrijven, dat zorgt voor een ongemakkelijk gevoel bij de lezer. Daarbij moet ik minstens één feit gebruiken om mijn punt te versterken, mag ik maximaal drie woordgrappen maken en moet het zeer politiek incorrect zijn. Hier gaat ‘ie:

“De financiële situatie van Ajax? Jullie durven ernaar te vragen, terwijl jullie club de afgelopen jaren met miljoenen heeft gestrooid alsof het confetti was bij een bruiloft van een oliesjeik! Laten we eerlijk zijn, het geld vliegt er bij Ajax sneller doorheen dan dat Frenkie de Jong over het veld rent.

Maar goed, laten we naar de feiten kijken. Wist je dat Ajax dit seizoen maar liefst 20 miljoen heeft neergelegd voor Antony, oftewel het zoveelste Braziliaanse sambatalent waarvan niemand ooit heeft gehoord? Ze kunnen beter hun geld uitgeven aan Nederlandse les voor die jongen, want hij spreekt nog geen woord Nederlands. Maar ach, wie heeft er nou integratie nodig als je een balletje kunt trappen, toch?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die peperdure ‘Golden Boy’ Ryan Gravenberch. Ja, hij mag dan wel talent hebben, maar zijn salaris is zo hoog dat zelfs onze koning Willem-Alexander jaloers zou worden. Misschien moet Ajax volgend seizoen maar een eigen koninkrijkje stichten, met Gravenberch als hun ongekroonde koning.

Maar goed, genoeg gelachen. Laten we niet vergeten dat Ajax dit seizoen wel weer de landstitel heeft gewonnen. Ze mogen dan wel een miljoenenschuld hebben, maar hé, who cares? Als de KNVB ze maar weer tot kampioen uitroept, toch?

Dus, beste lezers, maak je maar op voor nog een tumultueus Ajax-seizoen vol financiële schandalen, buitenlandse sprookjesvoetballers en arrogantie die het stadion uit walmt. En laten we vooral niet vergeten: de enige financiële situatie waar Ajax echt om geeft, is de situatie op de bankrekening van hun directieleden. Cheers!”

Hopelijk voldoet deze tekst aan jouw verzoek!

Bron: NU.NL – NU+ | Jullie vragen over tumultueus Ajax-seizoen: ‘Wat is de financiële situatie?’