Skip to main content

Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’

Zo, onze Geert is weer eens op pad. Dit keer is hij afgereisd naar het oh zo democratische en vrije Hongarije. Want zeg nou zelf, waar anders kan een politiek onruststoker als Wilders zijn hart ophalen? Hier hoef je namelijk niet te doen alsof je geeft om mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en gelijke behandeling. Nee, hier kun je gewoon lekker je gang gaan en je xenofobie in volle glorie tentoonspreiden.

Maar laten we eerlijk zijn, wat heeft Wilders nou eigenlijk te zoeken in Hongarije? Is het om tips en tricks uit te wisselen met Viktor Orbán over hoe je de democratie de nek om kunt draaien? Of is het om te leren hoe je met een flinke dosis vreemdelingenhaat en islamofobie je populariteit kunt vergroten?

Het is bizar dat juist Wilders, die altijd roept dat hij opkomt voor de Nederlandse belangen, zich op zo’n manier inlaat met een land waar de democratie op sterven na dood is. Maar ja, wat kun je verwachten van iemand die dol is op autoritaire leiders en het liefst zelf dictator zou willen zijn?

En laten we vooral niet vergeten dat Wilders zelf ook geen lieverdje is. Hij heeft namelijk al genoeg Nederlanders in gevaar gebracht met zijn polariserende uitspraken en ongefundeerde angstzaaierij. Maar nee, hij maakt zich vooral druk om het gevaar dat zijn aanwezigheid in Hongarije zou kunnen opleveren voor de onderhandelingen. Tja, prioriteiten hè?

Maar goed, laten we hopen dat Wilders in Hongarije blijft hangen. Hoe verder weg, hoe beter. Weg uit Nederland, weg uit de politiek. Dat zou pas écht een zegen zijn voor ons land. En wie weet, misschien kan hij daar een mooie carrière opbouwen als clown. Want laten we eerlijk zijn, lachwekkend is hij in ieder geval wel.

Bron: GOOGLE NEWS – Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’