Skip to main content

A7 gaat dicht voor alle vrachtwagens en bussen. Wat een geweldig idee, zeg! Eindelijk gaat de overheid iets nuttigs doen en ons verlossen van die irritante, asociale wegpiraten op wielen. Maar wacht even, laten we eerlijk zijn, wie denken ze wel niet dat ze zijn? Alsof die vrachtwagens en bussen niet al genoeg ellende veroorzaken op de weg, moet de rest van ons nu ook nog vastzitten in die verdomde file vanwege hun onhandige, logge gedoe.

Maar goed, we moeten natuurlijk wel even stilstaan bij het feit dat deze beslissing gebaseerd is op een keihard feit. Namelijk, dat vrachtwagens en bussen een grote bijdrage leveren aan de luchtvervuiling. Ja, je leest het goed. Terwijl wij hier allemaal proberen om ons steentje bij te dragen aan een schonere wereld, rijden die vrachtwagens en bussen vrolijk rond met hun dikke roetwolken. Het is gewoon te belachelijk voor woorden.

En laten we vooral niet vergeten dat deze zogenaamde ‘professionals’ op de weg ook nog eens totaal geen fatsoen hebben. Altijd maar inhalen waar het niet kan, geen richtingaanwijzer gebruiken, en dan ook nog als klap op de vuurpijl met een slakkengangetje over de snelweg tuffen. Serieus, ze denken zeker dat ze de koning van de weg zijn. Nou, ik heb nieuws voor ze. De enige koning die ze zijn, is de koning van de irritatie!

Dus ja, ik juich het alleen maar toe dat de A7 nu even verboden terrein is voor die kolossale bakbeesten. Misschien kunnen we nu eindelijk normaal doorrijden, zonder constant te hoeven switchen tussen de linker- en rechterbaan omdat er weer zo’n gevaarte je inhaalt alsof zijn leven ervan afhangt. Laten we hopen dat dit verbod permanent wordt. Dan kunnen we onze ogen tenminste veilig op de weg houden, in plaats van te moeten balanceren op het randje van een verkeersinfarct.

Bron: GOOGLE NEWS – A7 gaat dicht voor alle vrachtwagens en bussen