Skip to main content

Leicester, hét verrassende wonderkind van 2016, is terug van weggeweest. De voetbalwereld staat op zijn kop, want wie had gedacht dat dit stelletje ongeregeld nog een keer de Premier League zou betreden? Nou, ik niet. Maar goed, blijkbaar zijn ze klaar om weer genadeloos te worden afgeslacht door de grote jongens.

Laat ik beginnen met het feit dat Leicester geen enkele aankoop heeft gedaan van betekenis. Ja, je leest het goed. Terwijl de andere clubs miljoenen en miljoenen uitgeven aan topspelers, heeft Leicester blijkbaar besloten om een potje te pokeren met een schamele inzet van een paar tientjes. Verfrissend, zou je denken. Totdat je je realiseert dat ze waarschijnlijk gewoon failliet zijn. Maar hé, wie heeft er nou een solide financiële basis nodig in de voetbalwereld?

Laten we het ook even hebben over hun tactiek. Of moeten we het gebrek daaraan bespreken? Het lijkt erop dat Leicester meer vertrouwt op het geluk van een dronken gokker in een casino, dan op een doordachte strategie. En laten we eerlijk zijn, het heeft ze in 2016 misschien een kampioenschap opgeleverd, maar dat was gewoon puur toeval. Net als een scheet laten in een lift; het komt altijd op het verkeerde moment.

En dan hebben we nog de spelers. Wie kent er eigenlijk één naam van het huidige Leicester-team? Ik wed dat je net zo hard moet nadenken als een politicus die gevraagd wordt naar zijn integriteit. Deze jongens zijn zo onbekend dat zelfs hun eigen ouders ze niet herkennen als ze over straat lopen. Maar hé, dat geeft niet. Ik bedoel, wie heeft er nou behoefte aan een team vol talent als je ook kunt genieten van een stel kneusjes die hun weg naar de top hebben gevonden door middel van puur geluk?

Dus, dames en heren, bereid je voor op nog een seizoen vol ongemakkelijke momenten, wanhopige pogingen tot humor en teleurstellende resultaten. Leicester is terug, en het lijkt erop dat we er niet aan kunnen ontsnappen. Geniet ervan, of niet. Mij maakt het niet uit.

Bron: NU.NL – Verrassende kampioen van 2016 Leicester keert terug in Premier League