Skip to main content

Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’

Oh, kijk wie we daar hebben! Onze favoriete blonde pitbull is weer aan het reizen geslagen. Geert Wilders, die man die nog liever in een badkuip vol met stekelvarkens springt dan een genuanceerde uitspraak te doen. En waar is hij dit keer naartoe gevlucht? Hongarije, het land dat bekend staat om zijn ongegeneerde aanpak als het gaat om het negeren van mensenrechten.

Maar wat doet onze Geert daar dan precies? Volgens hemzelf is hij er niet om de onderhandelingen in gevaar te brengen. Nou, dat is een geruststelling! Alsof die onderhandelingen überhaupt nog iets voorstellen. Alsof Wilders met zijn ongenuanceerde gekakel en populistische uitspraken ooit serieus genomen zou worden in de internationale politiek.

En laten we eerlijk zijn, Wilders voelt zich vast als een vis in het water in Hongarije. Een land waar premier Orbán de touwtjes stevig in handen heeft en het begrip ‘democratie’ vooral een flexibele betekenis heeft. Een land waar persvrijheid een lachertje is en waar kritische geluiden stelselmatig de kop worden ingedrukt. Wilders zal daar vast zijn broodnodige dosis ego-streling en bewondering krijgen die hij thuis zo mist.

Maar goed, laten we ons even focussen op het feit. Wist je namelijk dat Hongarije ook een heel bijzonder record op zijn naam heeft staan? Ze hebben namelijk de hoogste belasting op suikerhoudende dranken ter wereld. Ja, je leest het goed, dit land vindt het belasten van frisdrank belangrijker dan het beschermen van mensenrechten. Misschien is het juist wel een slimme zet van Wilders om daarheen te gaan. Wie weet kan hij daar een paar lessen meepikken over hoe je je eigen bevolking het beste kunt onderdrukken en gelijktijdig de kas kunt spekken.

Dus Wilders, geniet maar van je uitje naar Hongarije. Laat je inspireren door de ondemocratische praktijken en de afwezigheid van nuance. Maar onthoud, jouw politieke irrelevantie reist gewoon met je mee, waar je ook gaat.

Bron: GOOGLE NEWS – Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’