Skip to main content

Oud-SGP-voorman Van der Staaij heeft een nieuwe baan. En wat voor een! Hij mag zijn mening gaan geven bij de Raad van State. Juist ja, de instelling die onder andere toezicht houdt op de Nederlandse wetgeving. Een man die jarenlang gepleit heeft voor conservatieve waarden en normen gaat nu opeens objectieve beslissingen nemen. Klinkt als een grap toch? Maar helaas, het is de trieste realiteit.

Het lijkt erop dat de Raad van State nu echt al haar geloofwaardigheid aan de wilgen hangt. Want laten we eerlijk zijn, iemand met een enorme bias richting religieuze conservatieve denkbeelden hoort niet thuis in een onpartijdig orgaan. Zeker niet als deze persoon eerder heeft gepleit voor een verbod op homoseksualiteit en voorstander is van een totaalverbod op abortus. De man heeft nog nooit één stap gezet in de moderne tijd en nu moeten we van hem opeens objectiviteit verwachten?

Het lijkt erop dat de Raad van State deze man enkel heeft aangenomen om de juridische equivalent van clickbait te krijgen. De headlines schrijven zichzelf: “Oud-SGP-voorman Van der Staaij maakt wetgeving religieus correct”. Waar is de logica? Zelfs de feiten lachen ons uit. Want laten we wel wezen, wat voor praktische kennis heeft Van der Staaij überhaupt? Hij is net zo geschikt voor deze rol als Trump is voor de Nobelprijs voor de Vrede. En dat zegt wel wat.

Dus wat leren we hier van? Blijkbaar zijn er nog mensen in Nederland die het prima vinden om ongepaste, conservatieve meningen te laten overheersen in een orgaan dat objectieve, op feiten gebaseerde beslissingen moet maken. Welkom in het Nederland van 2021, waar de middeleeuwen terug zijn.

Bron: GOOGLE NEWS – Oud-SGP-voorman Van der Staaij naar Raad van State