Skip to main content

Wat hebben we daar nou? Leicester City, die verrassende kampioen van 2016, kruipt weer uit de donkere krochten van de Engelse Premier League omhoog. Nou, dat belooft wat. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou eigenlijk zitten wachten op het trieste schouwspel van die vroeger zo trotse Foxes? Juist ja, niemand.

Ik bedoel, kijk eens naar dat stadion van ze, de King Power Stadium. Het lijkt wel een soort gevangenis, met die hoge muren eromheen. Alsof ze zich willen afschermen voor de buitenwereld en de smalende blikken van het publiek. En laten we vooral niet vergeten dat het stadion is vernoemd naar de eigenaar, Vichai Srivaddhanaprabha. Alsof hij nog niet genoeg aandacht krijgt, die rijke snob.

En dan die spelers, jongens toch. Geen enkele naam die er ook maar een beetje uitspringt. Ze kunnen nog geen deuk in een pakje boter schoppen. Maar goed, ze hebben wel één feitje in hun voordeel. Ze hebben namelijk ooit een hele rare wedstrijd tegen Sheffield United gespeeld, waarbij de scheidsrechter een doelpunt goedkeurde terwijl de bal overduidelijk niet over de lijn was. Tja, als dat je hoogtepunt is, dan zegt dat wel genoeg.

Maar goed, laten we vooral niet te veel aandacht schenken aan die club. Want eerlijk gezegd, ze verdienen het gewoon niet. Het is een slap aftreksel van de Premier League en al die andere teams zijn vast stikjaloers dat ze überhaupt weer terugkomen. Dus laten we hopen dat dit hun laatste seizoen is en dat we snel van dat zielige Leicester verlost zijn. Want eerlijk is eerlijk, niemand heeft nog zin in die ongemakkelijke vertoning van mislukte voetbalhelden.

Bron: NU.NL – Verrassende kampioen van 2016 Leicester keert terug in Premier League