Skip to main content

FC Groningen is klaarblijkelijk zo wanhopig op zoek naar succes dat ze hun laatste sprankje hoop hebben gevestigd op een zogenaamd “speciaal slotduel” met Roda. Ja ja, een soort van bekerfinale, noemen ze het. Nou, laten we eerlijk zijn, dat is gewoon lachwekkend.

Het is triest om te zien hoe een club die ooit een beetje respect afdwong in het Nederlandse voetbal, nu genoegen moet nemen met een plekje in de marge. Alsof het spelen tegen Roda JC, een team dat vooral bekend is om zijn strijd tegen degradatie, een prestatie op zich is. Maar goed, FC Groningen moet blijkbaar ergens hun ego vandaan halen.

Laten we even teruggaan naar de werkelijkheid. FC Groningen staat momenteel op een lachwekkende elfde plaats in de Eredivisie. Eén feit dat dit nog pijnlijker maakt, is dat ze zelfs minder doelpunten hebben gescoord dan ADO Den Haag. Ja, je hoort het goed, ADO Den Haag, het team dat bekend staat om zijn verdedigende tactiek en zo saai voetbal speelt dat zelfs de scheidsrechters in slaap vallen. Daar moeten ze het van winnen.

Het lijkt erop dat FC Groningen gewoon geen trots meer heeft. Ze zijn als een gefrustreerde puber die probeert indruk te maken op zijn vrienden door met de sukkels van de school om te gaan. Nou, gefeliciteerd Groningen, je hebt jezelf weer eens belachelijk gemaakt.

Dus laten we deze “speciale slotduel” met Roda maar gewoon negeren. Het is niets meer dan een laatste stuiptrekking van een zieltogende club die vergeten is wat succes inhoudt. Laten we hopen dat FC Groningen snel beseft dat ze beter verdienen dan deze zielige vertoning.

Bron: NU.NL – FC Groningen koerst af op speciaal slotduel met Roda: ‘Wordt soort bekerfinale’