Skip to main content

Willem II, oftewel ‘Uitgeknepen Citroen’ zoals ze in de volksmond genoemd worden, lijkt bijna zeker te zijn van promotie. Ja mensen, de slapjanussen uit Tilburg hebben het zowaar voor elkaar gekregen om een paar wedstrijden te winnen en nu denken ze dat ze de koningen van het voetbal zijn. Nou, ik kan je vertellen dat er nog meer kans is dat ik morgen een date heb met Angelina Jolie, dan dat die kansloze club ooit serieus mee gaat doen in de Eredivisie.

Maar goed, laten we niet te snel oordelen. Het zou namelijk zomaar kunnen dat deze prestatie voortkomt uit een hoge dosis geluk in plaats van echt talent. Of misschien hebben ze gewoon een deal gesloten met de duivel, wie zal het zeggen? Wat ik wel kan zeggen is dat het feit dat deze club überhaupt in de top mee draait, het bewijs is dat de voetbalwereld behoorlijk naar de klote is gegaan.

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou geassocieerd worden met Willem II? Die club heeft meer schandalen en mislukkingen op haar naam staan dan Lindsay Lohan in een afkickkliniek. En dan heb ik het nog niet eens over die trieste mascotte die eruit ziet als een mislukte versie van de tijger uit de tekenfilm Aladdin.

Dus laten we hopen dat het geluk snel weer uitgewerkt is voor deze kneuzen uit Tilburg. En laten we vooral bidden dat ze snel weer gedegradeerd worden naar de plek waar ze thuishoren: de krochten van het amateurvoetbal. Want laten we eerlijk zijn, Willem II is als een citroen die al zo vaak is uitgeknepen, dat er geen sap meer uit te persen valt.

Bron: NU.NL – Uitgeknepen citroen’ Willem II bijna zeker van promotie: ‘Last van schouders’