Skip to main content

Britney Spears, het levende bewijs dat rijkdom en succes geen garantie zijn voor een gezond verstand, heeft een schikking getroffen met haar vader rondom het curatorschap. Ja mensen, je hoort het goed, de popprinses die eerder bekend stond om haar wulpse dansmoves en onbegrijpelijke playbackkunsten heeft nu ook de controle over haar eigen leven verloren. Een triest geval van ‘zo vader, zo dochter’.

Het is haast lachwekkend om te zien hoe deze popster, die ooit de harten van tieners over de hele wereld veroverde met haar schreeuwerige hitjes, nu verstrikt is geraakt in een web van juridische touwtrekkerij. Haar vader, die blijkbaar een carrière als corrupte tiran ambieert, heeft al jaren de macht over het leven van zijn dochter. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er beter voor een volwassen vrouw zorgen dan haar eigen vader? Oh wacht, iedereen behalve haar vader!

De schikking tussen Britney en haar vader lijkt slechts een zoethoudertje te zijn, een manier om de buitenwereld te doen geloven dat de popster eindelijk haar vrijheid terugkrijgt. Maar laten we niet vergeten dat deze zogenaamde ‘schikking’ nog steeds inhoudt dat haar vader en zijn handlangers, oftewel de curators, de touwtjes in handen hebben. Het is als een vogel in een kooi die denkt dat hij vrij is omdat de tralies iets verder uit elkaar zijn gezet.

En laten we vooral niet vergeten dat deze hele situatie mede mogelijk is gemaakt door de massahysterie rondom celebrity worship. We smullen van het leed van anderen, zolang het maar niet ons eigen leven verstoort. Dus terwijl Britney’s vader de ene dollarbiljet na de andere binnenharkt, lachen wij in onze vuistjes om de tragische ondergang van een ooit zo geliefde popster.

Dus laten we het curatorschap van Britney Spears vooral blijven vieren als een mijlpaal in de moderne slavernij. Want laten we eerlijk zijn, wat is er nou spannender dan de controle over iemands leven afnemen onder het mom van bescherming? Misschien moeten we allemaal een curator krijgen, dan kunnen we eindelijk stoppen met nadenken en ons volledig overgeven aan de grillen van anderen. Een wereld zonder vrijheid, maar met genoeg woordgrappen om ons te vermaken. Is dit echt wat we willen?

Bron: NU.NL – Britney Spears treft schikking met haar vader rondom curatorschap