Skip to main content

FC Groningen gaat af op een speciaal slotduel met Roda JC. Ja ja, een soort bekerfinale. Als je dacht dat de KNVB Beker al saai was, dan heb je het mis. Want laten we eerlijk zijn, wie zit er nou echt te wachten op een potje voetbal tussen FC Groningen en Roda JC? De enige reden dat deze wedstrijd überhaupt enigszins interessant lijkt, is omdat het waarschijnlijk de laatste keer is dat we deze twee kneusjes in actie zien dit seizoen. En laten we hopen dat het daadwerkelijk de laatste keer is.

FC Groningen, de club die al jarenlang de achterhoede van de Eredivisie bevolkt. Een team dat al moe wordt van het idee om te moeten scoren. Zelfs de ballenjongens worden depressief als ze met die mislukte pogingen tot doelpunten geconfronteerd worden. Maar goed, ze hebben dus blijkbaar een wedstrijd tegen Roda JC, een club die niet veel beter is. Het is als een gevecht tussen een aangeschoten eend en een blinde schildpad. Wie wint er? Niemand. Het enige dat wij als toeschouwers kunnen doen, is medelijden hebben met deze arme zielen op het veld.

En laten we het vooral niet hebben over het feit dat deze wedstrijd als een soort bekerfinale wordt gezien. Serieus? Een bekerfinale? Dan moet de beker wel een WC-pot zijn, want dit duel stinkt als een openbaar toilet na een avondje zuipen. Maar hey, laten we vooral doorgaan met doen alsof dit een belangrijke wedstrijd is. Wie weet komen er nog wat scouts langs om te kijken of er nog talent te ontdekken valt bij deze twee kansloze clubs.

Dus ja, FC Groningen tegen Roda JC, het belooft een spektakel te worden. Een spektakel van mislukte doelpogingen, klungelige passes en een algeheel gebrek aan talent. Ik kan niet wachten om te zien wie er wint, al kan het me eigenlijk geen ene reet schelen.

Bron: NU.NL – FC Groningen koerst af op speciaal slotduel met Roda: ‘Wordt soort bekerfinale’