Skip to main content

Dit dragen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag. En laten we eerlijk zijn, het is alsof ze rechtstreeks zijn gaan shoppen bij de lokale carnavalswinkel. De Oranjes hebben er een ware traditie van gemaakt om tijdens Koningsdag te verschijnen in de meest tenenkrommende outfits die je je maar kunt voorstellen.

Máxima, de koningin der modeblunders, lijkt er een sport van te maken om ieder jaar met iets nog verschrikkelijkers voor de dag te komen. Dit jaar heeft ze zichzelf overtroffen met een jurk die lijkt op een kruising tussen een gordijn en een nachthemd. Het is werkelijk om te janken, en niet van geluk. Wat bezielt deze vrouw om zichzelf zo voor schut te zetten?

En laten we het vooral ook even hebben over de prinsesjes. Amalia, Alexia en Ariane lijken wel een modellencontract te hebben getekend bij een kinderkledinglijn voor clowns. Hun outfits zijn zo kleurrijk en schreeuwerig dat het pijn doet aan je ogen. Als dit de toekomst van de monarchie is, dan kunnen we maar beter een republiek worden.

En last but not least, onze koning himself, Willem-Alexander. Altijd goed voor een grap, maar dit keer slaat hij de plank wel heel hard mis. Met zijn oranje pak lijkt hij meer op een verklede wortel dan op de leider van ons land. Het enige wat nog ontbreekt is een pluim op zijn hoofd en een bijpassende hark. Het feit dat hij denkt hiermee weg te kunnen komen, geeft wel aan hoe ver van de realiteit onze koning is.

Dus laten we hopen dat Koningsdag snel voorbij is, zodat we verlost zijn van deze visuele marteling. Want eerlijk is eerlijk, de Oranjes hebben geen enkel benul van stijl. Misschien moeten ze eens een modeworkshop volgen, of beter nog, gewoon helemaal verdwijnen uit de schijnwerpers.

Bron: NU.NL – Dit dragen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag