Skip to main content

Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’

Je zou denken dat Geert Wilders geen moment zou twijfelen om de onderhandelingen in Hongarije in gevaar te brengen. Maar nee, onze geliefde blonde politicus heeft besloten om toch maar braaf zijn mond te houden. Want ja, stel je voor dat hij daadwerkelijk zijn werk zou doen en opkomen voor de Nederlandse waarden en normen. Nee, dat is natuurlijk te veel gevraagd.

Hongarije, het land waar de democratie steeds verder wordt afgebroken, waar journalisten worden bedreigd en waar de rechtsstaat langzaam maar zeker verandert in een dictatuur. Maar hé, laten we vooral niets doen, want we willen de onderhandelingen niet in gevaar brengen. Wat een lef, wat een visie, wat een ruggegraat!

En laten we eerlijk zijn, het past helemaal in het straatje van Wilders. De man die beweert op te komen voor de Nederlandse cultuur, maar ondertussen geen enkel probleem heeft met zijn bondgenoot Viktor Orbán, die homorechten aanvalt en de persvrijheid beknot. Maar ach, wie maalt er om mensenrechten als je ook gewoon gezellig kunt borrelen met een autoritaire leider?

Laten we hopen dat Wilders tijdens zijn bezoek aan Hongarije wel het gebruikelijke kapsel van Orbán heeft bewonderd. Want als er iets is waar onze blonde politicus jaloers op kan zijn, dan zijn het wel de weelderige manen van de Hongaarse premier. Het enige waar Geert jaloers op zou moeten zijn, is het feit dat Orbán erin geslaagd is om de democratie om zeep te helpen zonder al te veel kritiek te ontvangen. Dat verdient toch wel een applausje.

Dus laten we vooral niet vergeten dat Wilders zijn werk weer fantastisch heeft gedaan. Hij heeft ons weer laten zien dat hij de belangen van Nederland met verve behartigt. Oh wacht, dat was natuurlijk sarcasme. Maar hé, wie houdt er niet van een beetje sarcasme op zijn tijd?

Bron: GOOGLE NEWS – Wilders in Hongarije: ‘Ik ga de onderhandelingen hier niet in gevaar brengen’