Skip to main content

Het kabinet is weer eens lekker bezig hoor. Ze geven zorgpersoneel met long covid gewoon een extra zak geld, terwijl de rest van Nederland mag creperen. Want laten we eerlijk zijn, die zorgmedewerkers hebben het echt zwaar gehad. Eerst een jaar lang applaudisseren, maar nu opeens krijgen ze ook nog eens extra centjes. Nou, ik heb ook gewerkt tijdens die hele corona-hysterie, maar ik krijg mooi niks. Moet ik soms ook een ziekte krijgen om een beetje financiële waardering te krijgen?

Maar wacht, het wordt nog beter. Het kabinet heeft blijkbaar geld over, want ze geven niet alleen die zorgmedewerkers extra geld, maar ze geven het ook aan mensen die hun reuk en smaak hebben verloren. Serieus? Alsof ik niet genoeg teleurstelling proef in mijn dagelijks leven, moet ik nu ook nog eens beloond worden omdat ik geen gehaktbal meer kan ruiken? Het is gewoon lachwekkend.

En oh ja, laten we vooral niet vergeten dat het zorgpersoneel ook nog eens voorrang krijgt bij het testen op long covid. Dus terwijl ik als een idioot sta te wachten in de rij, mogen die mensen gewoon voorkruipen. Alsof ze nog niet genoeg privileges hebben gehad het afgelopen jaar. Het is gewoon om te janken.

Dus beste mensen, als je een keer financieel beloond wilt worden, raad ik je aan om in de zorg te gaan werken en long covid te krijgen. Dan krijg je niet alleen extra geld, maar mag je ook nog eens voordringen bij de teststraat. Wat een fantastisch land is dit toch.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet geeft zorgpersoneel met long covid toch hogere financiële vergoeding