Skip to main content

Heb je even tijd nodig om je panty op te hijsen? Want daar is hij weer, de wandelende verdraaiing van de rechtsstaat: oud-SGP-voorman Van der Staaij heeft een upgrade gekregen en mag zich nu gaan bemoeien met het bedienen van onze ‘rechtbank’ van de Raad van State. Dat is als het benoemen van Geert Wilders als directeur van het Anne Frank Huis. Een tikkeltje ongemakkelijk, nietwaar?

Maar laten we eerlijk zijn, wie anders dan Van der Staaij zou zo’n positie moeten innemen om een gefundeerde mening te hebben over ‘staat’? Met zijn middeleeuwse denkwijze en zijn starre achterban die vasthoudt aan de waanideeën van een onzichtbaar mannetje in de lucht, kan hij ons vast voorzien van de meest geniale inzichten.

Misschien krijgen we nu wel ‘recht’ op het verbieden van zelfbeschikking voor vrouwen of het verplicht bidden voor het slapengaan. Of misschien promoveert hij zichzelf tot minister van moraalpolitie, zodat hij ons allen kan vertellen wat wel en niet mag in de slaapkamer. Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet dat de overheid zich bemoeit met je seksleven?

En dat alles onder het mom van ‘godsdienstvrijheid’. Jawel, want niets schreeuwt vrijheid en tolerantie harder dan het benoemen van een man die totaal geen kaas heeft gegeten van het moderne Nederland. Dus hier hebben we het dan, een feitje om het nog wat zwaarder te maken: Van der Staaij is erin geslaagd om in de eenentwintigste eeuw een middeleeuws sprookje tot werkelijkheid te maken. Applausje, man!

Dus laten we Van der Staaij vooral de kans geven om onze ‘rechtbank’ te verrijken met zijn bekrompen wereldbeeld. Misschien kunnen we er dan nog een heerlijk gerecht op serveren: hoofdgerecht, de ondergang van het liberale Nederland met een sausje van religieus fanatisme. Geniet ervan, Nederland!

Bron: GOOGLE NEWS – Oud-SGP-voorman Van der Staaij naar Raad van State