Skip to main content

Dit dragen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag: het belastinggeld van de Nederlandse bevolking. Ja, de Oranjes weten wel hoe ze moeten shinen op hun nationale feestdag. Met hun peperdure designeroutfits en gouden sieraden, staan ze daar als een stel narcistische pauwen te paraderen voor het volk. Alsof ze niet genoeg hebben aan hun riante uitkeringen, moeten ze ook nog eens tonnen spenderen aan hun onnodig extravagante kleding. En wie mag daarvoor opdraaien? Juist, de belastingbetaler. Want laten we eerlijk zijn, het is toch gewoon belachelijk dat ons zuurverdiende geld wordt verspild aan deze frivoliteiten van de koninklijke familie.

En laten we het dan nog niet eens hebben over het feit dat deze kledingkeuzes totaal geen rekening houden met de huidige economische situatie in Nederland. Terwijl de gewone burger moet rondkomen van een minimaal salaris, lopen deze royals erbij alsof het ze allemaal geen moer kan schelen. En dat terwijl er genoeg mensen zijn die het financieel zwaar hebben en zelfs moeite hebben om rond te komen. Maar ach, zolang de Oranjes er maar goed uitzien, nietwaar?

Dus terwijl de rest van Nederland op Koningsdag genoegen moet nemen met een biertje en een oranje hoedje van de Action, smijten deze koninklijke ego’s even wat geld over de balk. Want ja, dat is tenslotte hun “recht” als royals. Ego’s boven economie, dat is het motto van ons koningshuis.

Bron: NU.NL – Dit dragen Máxima, Amalia, Alexia, Ariane en Willem-Alexander op Koningsdag